Elektriciteit Renovatie

Bestaande elektrische installaties in oudere woningen zijn vaak niet aangepast aan onze tegenwoordige elektriciteitsbehoeften. Je doet er goed aan je installatie te renoveren zowel voor je veiligheid als comfort. Eventueel kan de installatie ook verzwaard of uitgebreid worden. Tegenwoordig wordt ook veel domotica gebruikt in de installatie’s waardoor je meer comfort krijgt, alsook elektriciteit kunt gaan besparen. 

  • Check van aardlek
  • Check van aarding
  • Check van draden
  • Check van beveiligingsgeleider
  • Installatie uitbreiden
  • Verzwaren van installatie
Vraag onze service aan

Een elektricien nodig? 
+32(0)488 46 79 55

Zoekt u een partner voor het plaatsen van verlichting, elektriciteit, of domotica voor jullie project? Nieuwbouw woning of appartement? U zoekt een elektricien die u ook advies geeft en waarop u kan vertrouwen! Dan is Ay-elektriciens het elektricien bedrijf waarop u kan vertrouwen. 

Checklist

bij Renovatie

l

Oude installatie renoveren

Het eerst wat er dient na te gaan is of de oude installatie volgens de richtlijnen van het AREI voldoet. Het nieuwe Algemeen Reglement op de elektrische installaties (AREI) kadert in de continuïteit van het huidige AREI dat sinds 1981 van toepassing is. Het vervangt het huidige AREI vanaf 1 juni 2020. Het brengt de belangrijkste reglementaire voorschriften voor elektrische installaties in België samen.

l

Aardlek, Aarding en bestaande bedrading

Is je oude elektrische installatie voorzien van een aardlekschakelaar? Voor verlichtingskringen dient de bedrading van minstens 1,5mm² voorzien te zijn. Voor de stopcontactkringen is het minstens 2,5mm². Ook dienen we na te gaan of de aarding degelijk is. 

l

Elektriciteitsvoorzieningen in huis

Heb je nog smeltveiligheden in gebruik, dan dienen we deze te vervangen door automatische schakelaars. Ook alle stopcontacten en aansluitklemmen gaan we allemaal grondig controleren, vervangen of herstellen. 

l

Uitbreiden of verwaren van Installatie

Volstaat het vermogen van je bestaande elektrische installatie niet? Dan kan deze verzwaard worden.  Een verzwaring dient aangevraagd te worden bij je netbeheerder.  Een uitbreiding van je installatie moet ook voldoen aan de voorschriften van het AREI. Wij zullen dan ook een situatieschema als een ééndraadsschema opstellen. Iedere aanpassing of uitbreiding dient door een erkend keuringsorganisme gecontroleerd te worden. 

Adres

Ridderstraat 26

3630 Maasmechelen

Gsm

+32(0)488/467955